Teamsenior project- en programmacommunicatie – Provincie Noord-Holland

Teamsenior project- en programmacommunicatie – Provincie Noord-Holland

geplaatst in: Ingevulde vacature | 0

Functie: Teamsenior project- en programmacommunicatie
Opdrachtgever: provincie Noord-Holland
Locatie: Haarlem       
Omvang: gemiddeld 32 uur/week
Werkdagen: in overleg
Looptijd: 1 februari – 31 juli 2018
Verlengen: optie

Achtergrondinformatie
De directie Beheer & Uitvoering (B&U) werkt letterlijk aan onze openbare ruimte. De aanleg en reconstructie van nieuwe provinciale (vaar)wegen, onderhoud van bestaande wegen, groen en openbare vervoersnetwerken. Alles om de ruimte zo optimaal mogelijk in te richten op een innovatieve manier.

De sector Directiebrede Ondersteuning richt zich op het adviseren over en ondersteunen van de programma’s, projecten en sectoren van de directie Beheer & Onderhoud. Disciplines zijn: projectbeheersing, informatiemanagement, kwaliteitsmanagement, projectcommunicatie, project- en sectorondersteuning. Het team project- en programmacommunicatie bestaat uit 20 communicatieadviseurs die zich bezig houden met communicatieadvisering voor grote infra-, openbaar vervoer en groenprojecten van de provincie. Een voorbeeld van zo’n groot project is de aanleg van de N23/Westfrisiaweg in West-Friesland.

Speerpunten in het team zijn: de implementatie van een gebiedsgerichte aanpak en de goede samenwerking met aannemers t.b.v. communicatie tijdens de uitvoering en burgerparticipatie.

Voor de directie Beheer en Uitvoering, sector DBO, zoekt provincie Noord-Holland een interim teamsenior project- en programmacommunicatie voor 32 uur per week. Momenteel werft de provincie Noord-Holland een vaste teamsenior project- en programmacommunicatie. Aangezien er vanaf 1 februari 2018 in het bestaande team geen capaciteit meer is, zoekt de provincie Noord-Holland een interim teamsenior project- en programmacommunicatie voor overbrugging van de periode tot de aanstelling van een vaste teamsenior project- en programmacommunicatie.

Functieomschrijving
Als interim teamsenior Project- en programmacommunicatie houd je je bezig met de coördinatie en aansturing van het team Project- en programmacommunicatie. Het team verzorgt de omgevingscommunicatie voor infra-, openbaar vervoer en groenprojecten. Je bent verantwoordelijk voor de vertaling van klantwensen in bemensing en organisatie van het team. Daarnaast richt je de aandacht op de voortdurende doorontwikkeling van het team en de coaching van de individuele adviseurs. Het ontwikkelen en implementeren van nieuwe diensten en producten zoals issuemonitoring en toepassing van burgerpartcipatiemodellen in de uitvoeringsfase staan centraal. Je werkt intensief samen met Concerncommunicatie en draagt zorg voor de vertaling van de corporate communicatiestrategie naar projectcommunicatie

Taken / Werkzaamheden

 • aansturing en coaching team (ca. 20 adviseurs);
 • verdere visie-ontwikkeling rond strategische projectcommunicatie
 • omgevingscommunicatie en burgerparticipatie
 • verdere professionalisering van competenties en vaardigheden van de teamleden;
 • capaciteitsplanning en coördinatie communicatie-inzet op projecten;
 • adviseren van management en IPM-rolhouders over communicatievraagstukken, op strategisch niveau
 • interne communicatie B&U: eindredactie nieuwsbrief; ontwikkeling interne communicatiemiddelen, indien nodig;
 • afstemming cq. samenwerking met sector communicatie van directie concernzaken.

Eisen
De gevraagde interim teamsenior project- en programmacommunicatie voldoet aan de volgende eisen:

 • afgeronde opleiding communicatie op HBO of WO niveau;
 • minimaal vijf jaar werkervaring als leidinggevende communicatie;
 • kennis van en ervaring met complexe projecten die grote impact hebben op een omgeving;
 • kennis van recente ontwikkelingen op het gebied van omgevingscommunicatie en burgerparticipatie;


Reageren op de vacature
Reageren op de vacature of kan via info@partners-in-communicatie.nl. Graag ontvangen wij jouw reactie uiterlijk dinsdag 9 januari 2018 voorzien van een actueel CV en een motivatie waarin jij jouw meest relevante ervaring onderbouwt. Ook voor meer informatie kun je mailen naar bovenstaand adres.