Tactisch Medior Communicatieadviseur Privacy@VWS

Tactisch Medior Communicatieadviseur Privacy@VWS

geplaatst in: Ingevulde vacature | 0

Functieomschrijving

Functie: Uitvoerend tactisch Communicatieadviseur Privacy@VWS
Opdrachtgever: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Standplaats: Den Haag
Startdatum: 3 september 2018
Looptijd: t/m 31 december 2018
Uren: gemiddeld 24 uur per week

Achtergrondinformatie

  De directie Informatiebeleid / CIO (DI) ondersteunt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bij het versterken van haar i-functie: betere informatievoorziening en inzet van ICT. DI / CIO verzorgt beleid, advies en toetsing van projecten en bijvoorbeeld beleidsvoorstellen. Ook zet DI zich in om het i-bewustzijn en de i-expertise binnen VWS te vergroten.

Over Privacy@VWS

  Nederland gezond en wel. Dat is het motto van ons ministerie. Zorg voor ouderen en jongeren en voor hen met een lichamelijke of verstandelijke handicap. En bij de zorg voor mensen hoort ook de zorg voor hun gegevens. Gegevens die zij zelf of via professionals uit het veld met ons delen; vrijwillig, op basis van een wettelijke verplichting of omdat het – bijvoorbeeld in de vorm van wetenschappelijk onderzoek of door het bijhouden van registers – in het belang is van onze nationale en soms ook de internationale volksgezondheid.

Onze visie op privacy

  Privacy gaat over het recht van alle burgers en medewerkers op de bescherming van hun persoonlijke levenssfeer. Voor het realiseren van onze maatschappelijke en bedrijfsdoelen is gegevensverzameling en -uitwisseling van groot belang. Het beschermen van persoonsgegevens en een rechtmatige gegevensverwerking is een belangrijk onderdeel van die gegevensuitwisseling. Omdat de bescherming van persoonsgegevens een belangrijke bijdrage levert aan realiseren van onze maatschappelijke doelen, heeft VWS privacy hoog in het vaandel staan: wij verwerken persoonsgegevens op een rechtmatige, behoorlijke en transparante manier, conform wet- en regelgeving. Om dit te bereiken is in ieder geval tot het einde van het jaar (2018) het Privacy@VWS-team ingesteld. Zij faciliteert de implementatie van de AVG bij VWS.

Situatieschets; reden opdracht

  Voor het voldoen aan de privacywetgeving – denk bijvoorbeeld aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) als opvolger van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) per 25 mei 2018, de uitvoeringswet AVG en diverse aanpassingswetten – geldt onverminderd dat elk VWS-onderdeel haar eigen bestuurlijke verantwoordelijkheid heeft. Want privacy is niet alleen een ICT-, of juristenfeestje: het is een grondrecht dat een multidisciplinaire aanpak verdiend en nodig heeft, van de werkvloer tot aan de bestuurstafel.Voldoen aan de nieuwe wetgeving vergt hier en daar nog wat werk. Werk bij onze directies, concernonderdelen en ZBO’s en Agentschappen. En daar moet over gecommuniceerd worden, van hoog tot laag en van breed tot smal. In de taal van de bestuurders, de werkvloer en alles daar tussenin. We zoeken een uitvoerend/tactisch Communicatieadviseur.

Functieomschrijving

Werkzaamheden, verantwoordelijkheden

  Met het vertrek van de communicatieadviseur zijn wij op zoek naar een waardig vervanger. Iemand die ervoor zorgt dat de rest van de organisatie snapt wat er nog gaat gebeuren rondom de AVG en dat ze enthousiast blijft over de eigen deelname. Voor grootse plannenmakerij hebben wij geen tijd: de communicatieadviseur organiseert activiteiten, houdt onze inTER- en inTRAnetpagina’s bij, verzorgt (de content van) de maandelijkse nieuwsbrief en ondersteunt bij het up to date houden van de ‘AVG-Helpdesk voor Zorg en Welzijn’.

Taken

 • Up to date houden van inTER- en inTRAnetpagina’s
 • Logistiek en communicatief ondersteunen van bijeenkomsten
 • Verzorgen van de content van de maandelijkse nieuwsbrief
 • Ondersteunen bij het up to date houden van de AVG-Helpdesk voor Zorg en Welzijn
 • Als er tijd over is: ontwikkelen van communicatiematerialen zoals een filmpje en infographics.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Je hebt aantoonbare ervaring binnen de (Rijks)overheid en/of het domein van Zorg en Welzijn
 • Je hebt aantoonbare ervaring met online en social media communicatie
 • Je hebt kennis van het werkveld van informatie- en privacybeleid.

Competenties

 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, in woord en geschrift
 • Je bent organisatiesensitief en omgevingsbewust: je ziet wat er in je omgeving gebeurt, snapt de behoeften en speelt daar op in
 • Je haalt plezier uit plannen en organiseren: je doet dit gestructureerd en efficiënt
 • Je bent creatief en neemt zelf ook initiatief: je gaat niet zitten wachten tot iemand je vertelt wat je moet doen en bent niet bang om anders-dan-anders-dingen te bedenken en ook uit te voeren
 • Je hebt een ‘hands on’-mentaliteit: in Rotterdam noemen ze dat ‘niet lullen maar poetsen’
 • Je kent je eigen grenzen en bewaakt die ook: af en toe ‘Nee’ zeggen hoort daar gewoon bij.

Standplaats

Den Haag

Over de sollicitatieprocedure

Wil je reageren op deze vacature? Dat kan door een e-mail te sturen naar info@partners-in-communicatie.nl. Graag ontvangen wij jouw reactie voorzien van een actueel CV en een motivatie waarin jij jouw meest relevante ervaring onderbouwt.