Senior Communicatieonderzoeker – Overheidsorganisatie

Senior Communicatieonderzoeker – Overheidsorganisatie

geplaatst in: Ingevulde vacature | 0

Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk, bekijk het actuele vacatureoverzicht en volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures!

Functie: Senior Communicatieonderzoeker
Opdrachtgever: Overheidsorganisatie
Omvang:  32 uur per week
Startdatum: Zo spoedig mogelijk
Einddatum: 31 december 2017 of zolang het project duurt indien het verlengt wordt.
Standplaats: Den Haag

Functieomschrijving

De senior adviseur communicatieonderzoek die onze opdrachtgever zoekt werkt aan de ontwikkeling en realisatie van omgevings- en communicatieonderzoek over complexe en politiek gevoelige onderwerpen. Met dit omgevingsonderzoek bieden wij meer diepgaande inzichten in gedrag, opinies, sentimenten en effecten bij doelgroepen en stakeholders.

Jij bent in staat om met opdrachtgevers bij beleid, communicatie en uitvoering te bepalen wat de bijdrage van omgevingsonderzoek kan zijn aan het beleids- of uitvoeringsproces.  In overleg met opdrachtgevers bepaal je de doelstelling, de onderzoeksvragen en de onderzoeksopzet. Op basis daarvan ben je in staat om onderzoeksbureaus te briefen en aan te sturen of bijvoorbeeld de vraag te vertalen naar een intern analyseproduct. Jij geeft duiding aan de onderzoeksresultaten en adviseert de opdrachtgever over de toepassing ervan. Daarmee zorg je voor onderzoeksproducten die optimaal bruikbaar zijn voor onze opdrachtgevers. Vanzelfsprekend ken jij dan ook de actuele ontwikkelingen in politiek, media en omgeving die voor relevant zijn. Jij kunt deze actuele ontwikkelingen plaatsen in het langetermijnperspectief, en zorgt voor afstemming van korte- en langetermijnactiviteiten.

Functie-eisen

  • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde relevante (post)academische opleiding of masterstudie. Relevant zijn bijvoorbeeld politicologie, bestuurskunde, communicatie- of beleidswetenschappen.
  • Je hebt enkele jaren ervaring in een relevante functie bij de rijksoverheid, bijvoorbeeld als communicatieonderzoeker of communicatieadviseur.
  • Je hebt up-to-date kennis van en ervaring met kwalitatief en kwantitatief sociaal onderzoek, onderzoeksmethoden en analysetechnieken. Je hebt daarbij met name ervaring met het doen van omgevingsonderzoek t.b.v. communicatie- en beleidsvoorstellen.
  • Je bent in staat om duidelijke onderzoeksvragen te formuleren, passend bij een beleids- of communicatieplan. Je kunt onderzoeksresultaten vertalennaar aanbevelingen voor beleid, uitvoering of communicatie. Je kunt deze resultaten en aanbevelingen helder presenteren aan de opdrachtgevers. Je weet hen te overtuigen van de toepassing van jouw aanbevelingen.
  • Je hebt een uitstekend gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen, en weet wat er in- en extern speelt op de beleidsterreinen van de opdrachtgever en zijn uitvoeringsorganisaties.
  • Goede communicatieve vaardigheden en een proactieve houding zijn essentieel. Je bent een gesprekspartner voor opdrachtgevers uit beleid, uitvoering en communicatie. Je kunt je goed verplaatsen in de context van deze opdrachtgevers, en bent tegelijkertijd in staat om zakelijke afspraken te maken en grenzen te bewaken.
  • Als je ervaring hebt met stakeholderanalyses/krachtenveldscans is dit een pré.
  • Je bent nieuwsgiering, resultaatgericht en pragmatisch. Je bent  een netwerker met goede contactuele vaardigheden. Je houdt ervan om nieuwe dingen te ontwikkelen, maar houdt daarbij het belang van de opdrachtgever en de Unit scherp in het oog.