Senior Communicatieadviseur Het Nieuwe Roosteren bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken

geplaatst in: Vacatures | 0

Functieomschrijving

Functie: Senior Communicatieadviseur Het Nieuwe Roosteren
Opdrachtgever: Ministerie van Binnenlandse Zaken
Standplaats: Den Haag
Startdatum: 17 juni 2019
Einddatum: 16 juni 2010, met optie tot verlenging
Uren: 36 uur per week

Opdracht

  Binnen de rijksoverheid wordt door verschillende onderdelen gewerkt in roosterdiensten.Er zijn op dit moment verschillen zowel in rechtspositie als in de manier waarop inroosterdiensten wordt gewerkt. Rijk breed is sinds 2015 een programma Het NieuweRoosteren (HNR) actief om een afgestemde benadering voor het werken in roosterdiensten te realiseren. Er is een roosterstatuut opgesteld waarover onderhandeld is/wordt met de bonden.Om ervoor te zorgen dat het Nieuwe Roosteren soepel en efficiënt wordt ingevoerd, is het noodzakelijk dat de communicatie dit goed ondersteunt. Het doel van de communicatie is tweeledig: praktisch-informatief én gericht op een blijvende gedragsverandering.
  Het praktisch-informatieve deel gebeurt vooral rijks breed, veelal georganiseerd vanuitP-Direkt of Directie A&O. De gedragsverandering is voor een goed deel – qua timing en accenten- maatwerk per organisatie, omdat de vertreksituatie verschilt. Desalniettemin kan er een grote gemene deler worden getrokken welke door tem business kan worden gecommuniceerd. Beide typen communicatie zijn wel onderling consistent en ondersteunen allebei dat medewerkers, planners en leidinggevenden weten wat er verandert, waarom het verandert, wat dit voor gevolgen voor hen heeft en wat er van hen wordt verwacht. Er wordt gewerkt vanuit een duidelijke communicatieaanpak, toegespitst op de doelgroepen en er wordt ingezet op een toolkit aan middelen die door de organisaties kunnen worden gebruikt in de implementatie.P-Direkt is per direct op zoek naar een ervaren communicatieadviseur die gewend is om te werken binnen een politiek bestuurlijke context.
  Als senior communicatie adviseur begrijp je als geen ander wat de kracht van communicatie is. Je treedt op als sparringpartner voor het programmateam en denkt hierbij aan alle elementen die nodig zijn om de communicatie te laten aansluiten bij de behoefte en doelstellingen van het programma. Je bepaalt en adviseert over de beste aanpak, middelen, timing en ook heb je het stakeholdermanagement scherp op je netvlies. Je brengt kansen en risico’s in beeld en legt verbanden tussen in- en externe ontwikkelingen. Ook regisseer en coördineer je de diverse voorkomende communicatieactiviteiten voor de verschillende doelgroepen. Je hebt van nature gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je onderhoudt de nodige intra- en interdepartementale contacten om te komen tot een goede samenwerking en adequate afstemming van het communicatiebeleid. Deze sensitiviteit in combinatie met je uitstekende advies-vaardigheden stellen je in staat om op een natuurlijke wijze jouw omgeving in het werk te betrekken, hen te overtuigen en de beoogde resultaten te bereiken.
  De senior communicatie adviseur is verantwoordelijk voor:

 • Het ontwikkelen van de communicatiestrategie inclusief doelgroepenbepaling,kernboodschap, beeldmerk;
 • Coördineren en opstellen van de verschillende communicatie-uitingen;
 • Het onderhouden van de nodige intra- en interdepartementale contacten om te komentot een goede samenwerking en adequate afstemming van het communicatiebeleid.

Functie-eisen

Eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van communicatie (minimaal HBO)
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als communicatieadviseur
 • Je hebt ervaring met verandertrajecten binnen het Rijk;
 • Je hebt kennis van en ervaring met projectmatig werken.

Wensen

 • Je hebt kennis van en ervaring met soortgelijke werkzaamheden bij het Rijk;
 • Je bent communicatief sterk, resultaatgericht, overtuigend;
 • Je hebt veranderkundige ervaring;

Standplaats

Den Haag

Over de sollicitatieprocedure

Enthousiast geworden en wil jij graag in aanmerking komen voor deze mooie opdracht? Voldoe je aan de eisen en wensen?
Bel ons dan op 070-2390232 of stuur je cv met motivatie voor deze vacature naar vacatures@partners-in-communicatie.nl

Reageren kan tot 11 juni vóór 10:00 uur