Senior Communicatieadviseur bij het RIVM

geplaatst in: Ingevulde vacature | 0

Functieomschrijving

Functie: Senior Communicatieadviseur
Opdrachtgever: RIVM
Standplaats: Bilthoven
Startdatum: 1 januari 2019
Looptijd: 6 maanden
Uren: 24-32 uur per week

Organisatie

De Stafeenheid Communicatie & Documentaire Informatievoorziening (C&D) ondersteunt het de organisatie en bestaat uit de afdeling Corporate Communicatie & Documentatie (CCD) en de afdeling Programma’s & Projecten (P&P). Communicatieadviseurs en -medewerkers van de afdeling P&P werken op locatie binnen het primaire proces nauw samen met de inhoudelijk deskundigen aan uiteenlopende projecten en programma’s waaronder bij SSC-Campus. SSC-Campus is het Shared Service Center voor de wetenschappelijke en onderzoeksinstituten binnen de Rijksoverheid, gespecialiseerd in het (technologisch) ondersteunen van haar opdrachtgevers op de gebieden van Data Science, -Research & -Development.

Campus zorgt als hét expertisecentrum dat ICT-technologie snel en met hoog gebruikersgemak beschikbaar is voor de onderzoeker binnen de Rijksoen onderzoeksinstituten.

SSC-Campus is een organisatie in verandering en op weg naar Campus Next!

Functieomschrijving

Als senior communicatieadviseur verricht je werkzaamheden ten behoeve van het realiseren, aanscherpen en uitvoeren van communicatieplannen en -producten binnen SSC-Campus. Het gaat om in- en externe communicatie en om verandercommunicatie. Dit gebeurt in afstemming met de communicatieadviseur van de stafeenheid Communicatie & Documentaire Informatievoorziening (C&D) RIVM en de communicatiemedewerker van SSC-Campus.

Je bent een kei in het communicatie vak en hebt aantoonbaar impact gehad op verandertrajecten bij de organisaties waar je hebt gewerkt.

Functie-eisen

  Je hebt:
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring als verander- / communicatieadviseur, bij voorkeur in complexe organisaties die een verandering hebben doorgemaakt;
 • Je hebt aantoonbare ervaring als adviseur in verandertrajecten;
 • Brede kennis van tactische en strategische inzet van communicatie enpositionering;
 • Je bezit sterk analytisch vermogen; met oog voor zowel de lange termijn als de quick wins;
 • Je hebt oog voor interne- en externe issues die bijsturing behoeven;
 • Je beschikt over overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit;

Persoonlijk

 • Flexibel en in de breedte van het communicatievakgebied inzetbaar,
 • Resultaatgericht en ondernemend; realiseren resultaten met impact
 • Je bezit coachingsvaardigheden
 • Teamspeler; gevoel voor ieders verschillende rol binnen een samenwerkingsproces;
 • Proactief, daadkrachtig, initiatiefrijk en zekere mate van autonomie

Kennis en vaardigheden

Als communicatieadviseur beschik je over een afgeronde WO diploma op het gebied van Communicatie en aanvullende opleiding in verandermanagement. Signalen schat je op waarde en je betrekt anderen wanneer dat nodig is. Je bent in staat om te plannen en te organiseren. Je hebt ervaring in het werken in projecten en als communicatieadviseur is beheersing Nederlandse taal uitstekend. Als persoon voel je je thuis in een politiek bestuurlijke omgeving en is resultaat behalen in een dynamische centrum SSC-Campus je tweede natuur. Je weet te managen zonder dat je hiërarchisch manager bent.

Standplaats

Bilthoven

Over de sollicitatieprocedure

Wil je reageren op deze vacature? Dat kan door een e-mail te sturen naar info@partners-in-communicatie.nl. Graag ontvangen wij jouw reactie uiterlijk maandag 19 november 2018 voorzien van een actueel CV en een motivatie waarin jij jouw meest relevante ervaring onderbouwt.