Senior adviseur gehandicaptenzorg

Senior adviseur gehandicaptenzorg

geplaatst in: Ingevulde vacature | 0

Functieomschrijving

Functie: Senior Adviseur Gehandicaptenzorg
Opdrachtgever: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Standplaats: Den Haag
Startdatum: 20-08-2018
Looptijd: t/m 31-12-2018
Uren: 36 uur per week

De opdrachtgever(s)

  De directie Communicatie (DCo) is verantwoordelijk voor alle in- en externe communicatie van hetkerndepartement van VWS. De pers te woord staan, een toespraak voor de minister ofstaatssecretaris schrijven, externe presentaties voorbereiden, communicatiestrategieënuitstippelen, campagnes bedenken en uitvoeren, vragen van burgers beantwoorden, het gerichtinzetten van social media platforms, video’s en animaties bedenken en uitvoeren, (web)tekstenschrijven voor de interne communicatie: DCo verricht de meest uiteenlopende taken.
  Open communicatie is absoluut noodzakelijk voor een goed begrip van het beleid van hetministerie. Onze doelgroep bestaat uit 17 miljoen Nederlanders. Ontwikkelingen in de zorg, ethieken crisisbeheersing: het zijn enkele voorbeelden van wat er dagelijks speelt in het nieuws.De DCo medewerkers zien het als hun taak om relevante informatie zo goed en duidelijk mogelijkvoor het voetlicht te brengen. Het zijn allemaal specialisten, die vanuit verschillende clusters opintegrale wijze het totale communicatieveld behandelen.

Functie omschrijving

  Je weet een uitstekende invulling te geven binnen het politiek-bestuurlijke speelveld aan hetbeleidsprogramma Gehandicaptenzorg en het programma VN-verdrag Handicap van minister Hugode Jonge. Je bent vaardig in de verschillende adviesrollen naar de beleidsmedewerkers op dezeonderwerpen maar ook naar de ambtelijke en politieke top. Je weet strategische lijnen uit te zettenen deze ook te vertalen in concrete activiteiten. Voor deze functie wordt verwacht dat je enigekennis hebt van het zorgnetwerk waarbinnen je opereert, de specifieke doelgroepen en up-to-datekennis hebt van de inzet van traditionele en online media. Naast vaardigheden op het gebied vaneen projectmatige aanpak van communicatieactiviteiten vragen wij ook een duidelijke hands onmentaliteit. Daarnaast zal je in je rol als clustercoördinator de verbinding leggen tussen deonderliggende thema’s van het cluster. Je bent in die hoedanigheid het eerste aanspreekpunt voorhet MT.

Functie-eisen

 • Bij voorkeur heb je kennis en ervaring opgedaan met/in het zorgveld.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in de uitvoering van middelgrote tot grote communicatieprojecten.
 • Je komt optimaal tot recht bij het werken in teamverband.
 • Je bent 36 uur per week beschikbaar.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in de uitvoering van middelgrote tot grote communicatieprojecten.
 • Je komt optimaal tot recht bij het werken in teamverband.

Beschik jij over tenminste de volgende competenties:

 • Bestuurs- en Organisatiesensitiviteit
 • Netwerkvaardigheid en specifiek ervaring met interdepartementale processen
 • Schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
 • Stressbestendig
 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid

Standplaats

Den Haag

Over de sollicitatieprocedure

Wil je reageren op deze vacature? Dat kan door een e-mail te sturen naar info@partners-in-communicatie.nl. Graag ontvangen wij jouw reactie voorzien van een actueel CV en een motivatie waarin jij jouw meest relevante ervaring onderbouwt.