De nieuwe donorwet voor alle Nederlanders

Sinds juli 2019 werk ik aan de voorlichting over de nieuwe donorwet. Ik houd me bezig met alle doelgroepen die speciale voorlichting nodig hebben om de wet te begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die de taal onvoldoende beheersen, mensen met een migratieachtergrond, of mensen met een verstandelijke, visuele of auditieve beperking. Maar ook mensen die onvoldoende toegang hebben tot de reguliere communicatie, zoals gedetineerden en dak- en thuislozen.

Een opdracht op mijn lijf geschreven. Ik ontwikkel samen met belangen- en patiƫntenorganisaties voorlichtingstrajecten op maat. Ik ben als communicatieadviseur toegevoegd aan het beleidsteam dat verantwoordelijk is voor de implementatie van de wet. Daarnaast zit ik in het communicatieteam dat de totale communicatie over de nieuwe wet aanstuurt.

Ik werk al langer voor PiC, Partners in Communicatie. Zij kennen mijn voorkeur voor impactvolle opdrachten met een maatschappelijk belang. Dat ik kandidaat mocht zijn, was snel besloten. Bij het ministerie heb ik met 6 mensen kennisgemaakt en daarna kon ik aan de slag.

Stephanie Teelen, senior communicatieadviseur