Ik hou van mijn vak, en ik hou van mensen en organisaties verder helpen. Als ik dat voor elkaar krijg, is voor mij de opdracht geslaagd.

Dus je zit namens Partners in Communicatie bij …? 

“Het Nationaal Archief.”

Hoe ben je in contact gekomen met Partners in Communicatie?

“Via de communicatiepool van de Rijksoverheid.”

Waarom kies je voor interim opdrachten?

“Ik kies voor het behalen van het beste resultaat voor een opdrachtgever. In welke vorm dat is, interim of als bureau, is voor mij secundair.”

Wat is de mooiste opdracht uit je carrière?

“Dat zijn er te veel om op te noemen. Ik hou van mijn vak, en ik hou van mensen en organisaties verder helpen. Als ik dat voor elkaar krijg, is voor mij de opdracht geslaagd.”

Waarom heb je gekozen voor een opdracht bij jouw opdrachtgever?

“Het Nationaal Archief is een interessante organisatie, die hard bezig is om ervoor te zorgen dat alle overheidsinformatie van het Rijk ook nog over 100 jaar digitaal te vinden en te gebruiken is. Dat vraagt veel, van het Nationaal Archief, van haar samenwerkingspartners en van alle overheidsorganisaties. Qua communicatie lag er een grote uitdaging rondom een omvangrijk ICT project. Er was behoefte aan een centraal verhaal, inventarisatie van stakeholders, en een strategie en aanpak. Een mooie klus, die ik samen met een andere externe collega van de communicatiepool, Jolanda Joossen, met veel plezier heb uitgevoerd.”

Hoe ziet de afdeling communicatie eruit bij jouw opdrachtgever?

“De corporate communicatiefunctie is belegd bij 1 adviseur-woordvoerder, de rest van de communicatie is belegd in de lijn.”

Hoe zou je de opdracht omschrijven?

“Een uitdaging. Qua infrastructuur kwamen we niet in een gespreid bedje. We hebben dus ook zaken opgepakt die niet direct tot onze opdracht behoorden, maar het Nationaal Archief wel verder hebben geholpen. Zo zijn we gestart met social media, hebben we het initiatief genomen om het CRM gestructureerd op te pakken en hebben we een nieuwsbrief ontwikkeld voor zakelijke relaties.”

Wat is nieuw voor je in deze opdracht en wanneer is de opdracht voor jou geslaagd?

“Mijn opdracht is inmiddels afgerond, maar het project loopt nog tot het einde van 2016. Het digitaliseringsproject staat goed op de kaart, de belangrijkste stakeholders zijn betrokken. De opdrachtgever is tevreden. En we hebben het Nationaal Archief ook op andere punten verder geholpen met het professionaliseren van de communicatie.”