“Ga de dialoog aan met je stakeholders en blijf met hen in gesprek. Luister naar wat ze willen, waar hun behoeften liggen. Vraag om feedback in/tijdens belangrijke fases in je project.”

Dus je zit namens SchaalX bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties? 

“Bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bij het onderdeel SSC-ICT.”

Hoe ben je in contact gekomen met de Partners in Communicatie?

“Ik sta al enige tijd ingeschreven bij het Bureau voor Overheidscommunicatie. Toen zij, samen met SchaalX en InterCity, hofleverancier van de Rijksoverheid werden, kwam ik dus ook in beeld voor deze mooie functie.”

Waarom kies je voor interim opdrachten?

“Aan de ene kant voor het delen van mijn in vijftien jaar opgebouwde kennis en ervaring met opdrachtgevers. Om hen verder te helpen, te ontzorgen en/of te vernieuwen. Aan de andere kant te leren van hoe organisaties uitdagingen aanpakken en zich ontwikkelen.”

Wat is de mooiste opdracht uit je carrière?

“De uitrol van Windows 10 voor medewerkers bij Microsoft.”

Waarom heb je gekozen voor een opdracht bij jouw opdrachtgever?

“De opgedane ervaring en kennis bij Microsoft kan ik bij SSC-ICT toepassen om hen te ondersteunen bij de uitrol van hun nieuwe werkplekomgeving.”

Hoe ziet de afdeling communicatie eruit bij jou opdrachtgever?

“Deze bestaat uit een team met redacteuren, senior communicatieadviseurs, online specialisten, een marketingcommunicatieadviseur, een arbeidsmarktcommunicatie adviseur en een event medewerkster.”

Hoe zou je de opdracht omschrijven?

“Het opstellen en uitvoeren van een marketingcommunicatieplan voor de uitrol van de nieuwe digitale werkomgeving voor de Rijksambtenaar. Te beginnen met het intern draagvlak creëren door de ‘why’ uit te leggen, om aansluitend de nieuwe werkomgeving ook daadwerkelijk te laten beleven (in een testopstelling) om zo tot een succesvolle implementatie te komen waarbij de gebruikers, ambassadeurs zijn (geworden) voor de uitrol naar ‘buiten’ toe.”

Wat is nieuw voor je in deze opdracht en wanneer is de opdracht voor jou geslaagd?

“Nieuw is voor mij het werken op en met ministeries, met ieder zijn eigen specifieke eisen, wensen en cultuur. De opdracht is geslaagd als het overgrote deel van de Rijksambtenaren weet én ervaart wat de nieuwe werkplekomgeving aan toegevoegde waarde voor hem/haar biedt.”

Heb je nog een tip voor communicatiecollega’s?

“Ga de dialoog aan met je stakeholders en blijf met hen in gesprek. Luister naar wat ze willen, waar hun behoeften liggen. Vraag om feedback in/tijdens belangrijke fases in je project.”