Medior Communicatieadviseur

geplaatst in: Vacatures | 0

Functie : Medior communicatieadviseur
Opdrachtgever : VWS / Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd
Locatie : Utrecht
Omvang : 36 uur per week
Looptijd : medio januari 2020 tot 31 december 2020 met optie voor verlenging

Organisatieomschrijving

Gezondheidszorg en jeugdzorg worden uitgevoerd door mensen. Mensen van vlees en bloed. In Nederland werken zo’n miljoen mensen in deze sector. Ze produceren medicijnen, helpen jongeren op weg in hun leven, werken in een ziekenhuis of verpleeghuis. Ze werken met hart en ziel aan zorg voor mensen in detentie, in asielzoekerscentra of in de gehandicaptenzorg. Zorgvragenden worden thuis bezocht. Medische hulpmiddelen worden geproduceerd en geïnnoveerd. Waar nodig is zorg in Nederland 24-uur per dag beschikbaar. En dat tegen een heel hoog niveau. Voor iedereen, altijd en overal. Dat willen we graag zo houden, ook voor volgende generaties. Daarom bewaakt en bevordert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) de veiligheid en kwaliteit van de zorg. Wij gaan uit van gezond vertrouwen in de zorg en vragen vertrouwen in ons onafhankelijke oordeel. Bij de IGJ werken ruim 750 mensen. Mensen ook van vlees en bloed. Ze komen vaak “uit de zorg”, of voelen zich aangetrokken tot dit belangrijk terrein. Met hart en ziel zetten ze zich – samen met heel veel anderen – in voor onze zorg. Via https://onstoezicht.igj.nl zie je in een infographic op welke terreinen de IGJ zich beweegt. En zie je – als je doorklikt – je toekomstige collega’s die zelf vertellen waar ze mee bezig zijn!

Omschrijving werkzaamheden

Je voert de volgende taken uit: Uitvoeren en waar nodig bijstellen van het communicatieplan:

 • Schrijven en redigeren van vlotte en korte nieuwsitems, intranetberichten en andere publicatievormen, zodat deze leesbaar en aantrekkelijk zijn voor alle IGJ-medewerkers;
 • Door middel van co-creatie zorgen dat collega’s vanuit het Business implementatie team, management en primaire proces ook meedoen met communicatie(uitingen), d.m.v. door hen aangeleverd beeld, tekst en communicatiesuggesties
 • Ontwikkelen/beheren van de communicatietoolkit voor implementatiecommunicatie
 • Begeleiden van externe partijen zoals vormgevers en productiebedrijven;

Met een communicatief oog meedenken, mee organiseren en mee uitvoeren aan de organisatie van evenementen, zoals kick-offs en andere activiteiten.

Aanleiding opdracht

Een groot strategisch project bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vraagt om communicatieve ondersteuning: de ontwikkeling en implementatie van een nieuw systeem voor het primaire proces informatievoorziening. Het implementatieproject staat op het punt om te starten.

Voor deze implementatie fase zoeken wij een fulltime stevige verbindende communicatieadviseur vanaf 1 januari 2020 – 31 december 2020. Met ervaring in projectcommunicatie.

De opdracht betreft interne (verander)communicatie. De communicatie is gericht op een soepele overgang naar een nieuw systeem door goede kennisoverdracht en opleiding, management van verwachtingen en praktische ‘vraagbaak’ voorzieningen. Draagvlak van de primaire proces-collega’s is cruciaal om de ingebruikname van het systeem te laten slagen. Vanuit de afdeling Communicatie is de strategische, tactische en praktische communicatie in overleg met de projectleider vastgelegd in een communicatieplan. Jij verzorgt de uitvoering daarvan, in samenwerking met het projectteam en andere (communicatie) collega’s binnen de IGJ.

Hij/zij maakt deel uit van het Adviesteam van de afdeling Communicatie. De directe leidinggevende is het afdelingshoofd Communicatie. De adviseur wordt uitgeleend aan het project business implementatie SPEC.

Gevraagde specifieke kennis, ervaring en competenties

 • Je bent zelfstandige en creatieve communicatieadviseur en werkt graag in teamverband.
 • Je bent een aanpakker, een organisatietalent en hebt een vlotte pen.
 • Ervaring met het organiseren van evenementen/bijeenkomsten e.d. is een pre.
 • Je hebt ervaring met interne communicatie en oog voor de impact van communicatie op medewerkers die in een veranderende organisatie werken.
 • Je hebt een proactieve houding en flexibele instelling.
 • Je weet overzicht te houden, kunt structureren, schrikt niet van deadlines en laat je niet snel uit het veld slaan.
 • Je hebt werkervaring bij de overheid en/of gezondheidszorg.
 • Je hebt minimaal een afgeronde relevante Hbo-opleiding
 • Ervaring met projectcommunicatie, bij voorkeur ook ogv ICT-implementaties

Standplaats

Utrecht 

Over de sollicitatieprocedure

Enthousiast geworden en wil jij graag in aanmerking komen voor deze mooie opdracht? Voldoe je aan de eisen en wensen?
Stuur je cv met motivatie voor deze vacature naar vacatures@partners-in-communicatie.nl

 

Reageren kan tot 19 november 11:00 uur