Medior Communicatieadviseur verkeersmanagement – Provincie Noord-Holland

Medior Communicatieadviseur verkeersmanagement – Provincie Noord-Holland

geplaatst in: Ingevulde vacature | 0

Opdracht: medior communicatieadviseur voor projecten Verkeersmanagement
Opdrachtgever: Provincie Noord-Holland
Aantal uur: 24 uur per week
Contractduur: 12 maanden
Startdatum: 1 februari 2018

Achtergrondinformatie
Verkeersmanagement probeert in alle omstandigheden de doorstroming van het verkeer zo optimaal mogelijk te houden. Samen met andere wegbeheerders werkt de provincie door middel van verkeersmanagement aan de doorstroming van het verkeer en veiligheid van de weggebruikers. Dat gebeurt door actuele en betrouwbare reisinformatie aan te bieden, slimme technieken te gebruiken en alle werkzaamheden op de weg en het water vroegtijdig af te stemmen. 

Omschrijving werkzaamheden
De communicatieadviseur verzorgt de communicatie voor een aantal verkeersprojecten, bereidt een aantal beurzen voor en draagt bij aan de positionering van verkeersmanagement voor de provincie. Een belangrijk project binnen Verkeersmanagement is de Blauwe Golf.

Voor het project de Blauwe Golf werkt de provincie al jaren samen met andere vaarwegbeheerders als Rijkswaterstaat, Waternet, gemeente Zaanstad en ProRail aan een betere doorstroming van het verkeer op weg en water. Deze zomer hebben veel schippers en automobilisten weer kunnen profiteren van een snellere route door Noord-Holland zonder groot oponthoud voor open of gesloten bruggen. De staande mastroute van Leiden naar Haarlem is nu zelfs in 4,5 uur mogelijk, terwijl dat eerder 9 uur varen was. Voor het project de Blauwe Golf is in het vaarseizoen 2019 een campagne voorzien. In het vaarseizoen 2018 worden de maatregelen van de Blauwe Golf onder de aandacht gebracht om zo veel mogelijk “testers/gebruikers” te werven om de dienstverlening van ‘Recreatievaart in Beeld’ te gaan gebruiken. De communicatieadviseur heeft hierin een belangrijke rol.

De communicatieadviseur werkt voor de uitvoering van zijn/haar werkzaamheden intensief samen met de communicatieadviseur Smart mobility, betrokken projectleiders, adviseurs Concerncommunicatie en de communicatieadviseurs van het team project- en programmacommunicatie. De aard van deze werkzaamheden vraagt om een combinatie van denken en doen.

Functie eisen
• ontwikkeling en uitvoering van communicatieaanpakken voor een aantal verkeersprojecten
• het voorbereiden en deelname van beurzen, o.a. de Intertraffic
• ontwikkelen nieuwsbrieven, flyers en zorgdragen voor verspreiding
• schrijven van nieuws- en of persberichten
• organiseren van diverse activiteiten en momenten voor de media
• maken, actualiseren en beheren content website en intranet
• inzetten social media

Vereisten
• Afgeronde communicatieopleiding HBO of WO
• Minimaal 5 jaar werkervaring als medioradviseur/communicatiemedewerker in een complexe organisatie
• Bij voorkeur ervaring met verkeersmanagement

Reageren op de vacature
Reageren op de vacature of kan via info@partners-in-communicatie.nl. Graag ontvangen wij jouw reactie uiterlijk donderdag 18 januari 2018 voorzien van een actueel CV en een motivatie waarin jij jouw meest relevante ervaring onderbouwt. Ook voor meer informatie kun je mailen naar bovenstaand adres.