Medior Communicatieadviseur Facilitair Bedrijf bij het Ministerie van Defensie

geplaatst in: Vacatures | 0

Functieomschrijving

Functie: Medior Communicatieadviseur Facilitair Bedrijf
Opdrachtgever: Ministerie van Defensie
Standplaats: Kromhoutkazerne, Herculeslaan 1, Utrecht
Startdatum: z.s.m.
Einddatum: 6 maanden na start
Uren: 24 uur per week

Organisatie

  Het Facilitair Bedrijf Defensie verzorgt met 900 medewerkers de facilitaire ondersteuning voor alle collega’s van Defensie en haar bondgenoten die dagelijks hun werk doen op ongeveer 75 locaties in Nederland. Het FBD wil een gewaardeerde facilitaire ondersteuner zijn, die weet wat haar klanten drijft en waar zij behoefte aan hebben. Doordat wij ons richten op het bieden van veiligheid, gemak en plezier kunnen zij zich richten op hun eigen kerntaak: het beschermen van wat ons dierbaar is. Onze ondersteuning wordt verzorgd door vakbekwame, veiligheidsbewuste en gemotiveerde medewerkers, die de lokale gebruikers op gastvrije wijze tegemoet treden.
  De ondersteuning die wij bieden varieert van het leveren van kantoorartikelen tot mobiele toiletten en van het beschikbaar stellen van oefenruimtes tot het uitvoeren van milieucontroles. Ook beheren we schietbanen en verzorgen we legering, waarmee we het grootste ‘hotel’ van Nederland zijn.
  Onze ondersteuning kenmerkt zich door eenheid in verscheidenheid: landelijk uniforme dienstverlening, met voldoende ruimte voor lokaal maatwerk. Om dit te bereiken zijn wij lokaal georganiseerd in teams van facilitaire professionals die zich dagelijks inspannen om passende en vernieuwende ondersteuning te bieden, in lijn met landelijke afspraken, wet- en regelgeving.
  Wij zijn 24/7 op eenduidige wijze bereikbaar voor onze collega’s en hun facilitaire behoeften. Door optimaal samen te werken met onze ketenpartners bieden we onze collega’s de integrale ondersteuning waar zij het beste mee geholpen zijn.
  Focus op de gebruiker, innovatie, gastvrijheid, samenwerking en aandacht voor het personeel vormen daarbij de pijlers waar we op bouwen en vertrouwen. Wij bieden ons personeel de mogelijkheid om vakmanschap te tonen en zich voortdurend te ontwikkelen.

Omschrijving werkzaamheden

  Ben jij toe aan de volgende stap in je carrière? Ben jij energiek, creatief en weet je ons keer op keer te verrassen en te overtuigen met nieuwe ideeën, plannen, acties en sterke content? Ben jij iemand met een sterke visie en toon in je initiatief? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor je bij het Facilitair Bedrijf Defensie (FBD).
  Communicatie is een belangrijk managementinstrumenten bij het FBD. Als Adviseur Interne Ondersteuning ondersteun jij de leiding op het gebied van zowel interne als externe communicatie, adviseer je over het communicatiebeleid en maak je de vertaalslag naar de uitvoering ervan.
 • Je bent verantwoordelijk voor de interne positionering van het FBD
 • Je levert een bijdrage aan het vertalen van inhoudelijke boodschappen en kennis naar communicatieactiviteiten
 • Je schrijft en redigeert teksten voor verschillende uitingen, waaronder de nieuwsbrief en intranet. Hierbij laat jij je creatieve en inspirerende manier van schrijven tot uiting komen, waarbij het taalgebruik is afgestemd op de doelgroep. De uitingen ontwikkel je in samenwerking met de vormgevers van het Mediacentrum Defensie en stafmedewerkers van het FBD
 • Je bent verantwoordelijk voor de planning van de (marketing) uitingen van het FBD en beheert en schrijft het communicatieplan
 • Je schrijft communicatieplannen toegespitst op de strategische prioriteiten binnen het FBD
 • Je beheert en ontwikkelt in samenwerking de communicatiemiddelen van het FBD zodat het FBD altijd up-to-date is
 • Je neemt initiatief en komt regelmatig met concrete voorstellen om de communicatie en uitingen van het FBD te verbeteren en kansen te benutten

Functie-eisen

 • Je hebt een relevante afgeronde HBO-opleiding (online communicatie / (marke-ting)communicatie / journalistiek
 • Je hebt ruime (> 3 jaar) bedrijfservaring in een (marketing)communicatiefunctie
 • Je hebt kennis van en affiniteit met facilitaire dienstverlening
 • Je hebt een schrijfstijl die iedereen aanspreekt en inspirerend, creatief en enthousiasmerend is
 • Je houdt van hard werken en voelt je als een vis in het water in een dynamische organisatie
 • Je kunt goed plannen, organiseren en overzicht houden
 • Je bent gedreven, resultaatgericht en denkt altijd oplossingsgericht
 • Je bent energiek, creatief, accuraat en zit bomvol inspiratie

Standplaats

Utrecht

Over de sollicitatieprocedure

Enthousiast geworden en wil jij graag in aanmerking komen voor deze mooie opdracht? Voldoe je aan de eisen en wensen?
Bel ons dan op 070-2390232 of stuur je cv met motivatie voor deze vacature naar vacatures@communicatiemensen.nu

Reageren kan tot 9 augustus 11:00 uur