Medior Communicatieadviseur Energieprojecten bij het RVO

Medior Communicatieadviseur Energieprojecten bij het RVO

geplaatst in: Vacatures | 0

Functieomschrijving

Functie: Medior Communicatieadviseur Energieprojecten
Opdrachtgever: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO)
Standplaats: Den Haag
Startdatum: 1 januari 2019
Looptijd: 3 maanden
Uren: 36 uur per week

Achtergrondinformatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stimuleert ondernemers bij duurzaam, agrarisch innovatief en internationaal ondernemen. Met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken. RVO.nl werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. De organisatie bestaat sinds 2014 en is ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en Dienst Regelingen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stelt dienstverlening aan de ondernemer centraal. Door slimme organisatie en digitale communicatie zorgt de rijksdienst voor een soepele en optimale dienstverlening. RVO.nl werkt in binnen- en buitenland samen met overheden, kennisinstellingen, internationale organisaties en tal van andere partnerorganisaties. Ook zijn er taken van de Productschappen, VIR en DLG ondergebracht.

Omschrijving werkzaamheden

Als communicatieadviseur vertaal je opgestelde communicatie strategieën concreet naar plannen en activiteiten die kunnen worden uitgevoerd. Je werkt nauw samen met de inhoudelijke adviseurs binnen de verantwoordelijke programma’s van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

 • Je regisseert communicatievraagstukken.
 • Je stelt proactief een communicatieplan en/of -aanpak op en voert deze uit.
 • Je adviseert gevraagd en ongevraagd en onder andere over de in te zetten kanalen en middelen.
 • Je houdt overzicht en handelt doortastend op verschillende niveaus in de organisatie.
 • Je legt hierbij de juiste verbindingen tussen de verschillende expertises en vertaalt de ontwikkelingen op jouw eigen werkpakket door naar bredere thema’s en ontwikkelingen.
 • Je zorgt met jouw collega’s voor een heldere samenhang van de diverse communicatie activiteiten /middelen.

Specifiek wordt gevraagd om een communicatie adviseur die ingezet gaat worden binnen het Bureau Energie Projecten. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft RVO.nl gevraagd om de communicatie rond de energieprojecten vorm te geven. Het gaat om het opstellen van communicatiestrategieën en -plannen voor deze projecten. Dit in nauwe samenwerking met een lokaal (communicatie)netwerk, zoals de gemeente(n), provincie en ook de beleidsmedewerkers en vergunningverleners van het ministerie van EZK/I&W etc. En het gaat ook om het (laten) uitvoeren van deze plannen. Denk daarbij aan communicatieproducten zoals informatieavonden, lokaal verspreide nieuwsbrieven, websites, maar het kan ook gaan om andere vormen van bewonerscommunicatie. Het doel is om omwonenden en overheden niet alleen te informeren, maar ook zo veel mogelijk te betrekken bij de te nemen besluiten.

Taken

In deze functie werk je als adviseur communicatie vanuit de directie Klant, Advies en Informatie (KAI) in het team Energieprojecten. Je wordt gehuisvest bij het ministerie van EZK in Den Haag en bent regelmatig te vinden bij je projecten in het land. Het team Energieprojecten heeft ruime ervaring met het ondersteunen van het ministerie van EZK bij het doorlopen van vergunningenprocedures voor hoogspanningsverbindingen, windparken, elektriciteitscentrales en gasleidingen. Zie www.bureau-energieprojecten.nl.

Bij het team Energieprojecten werken op dit moment al drie KAI-communicatieadviseurs aan andere energieprojecten. Je bent bereid om ook buiten kantooruren en op locaties door het gehele land te werken, bijvoorbeeld als eerste aanspreekpunt voor de lokale media tijdens een informatieavond. Indien nodig zul je ook ingezet worden op andere communicatieactiviteiten die binnen team Energieprojecten worden uitgevoerd.

Rol kandidaat:

Geven communicatieadvies

Functie-eisen

 • De communicatieadviseur die wij zoeken heeft een HBO werk- en denkniveau en uitstekende kennis van het vakgebied communicatie. Uit je C.V. blijkt dat je tenminste 2 jaar ervaring hebt in een soortgelijke functie.
 • Je bent aantoonbaar vaardig in het strategisch adviseren en het opstellen van communicatieadviezen, en je kunt ook een eigen communicatienetwerk opbouwen.
 • Je weet op professionele en efficiënte wijze te (zorgen voor) uitvoering van communicatiewerkzaamheden.
 • Je beschikt over een goed analytisch vermogen.
 • Je bent een enthousiaste, dienstverlenende en overtuigende persoonlijkheid en beschikt over uitstekende contactuele eigenschappen en communicatieve vaardigheden Je weet nieuwe trends en ontwikkelingen in het vakgebied gericht toe te passen in je strategische voorstellen. Je bent aantoonbaar resultaatgericht en een verbinder: je weet resultaten te bereiken door samen te werken en bruggen te slaan.
 • Je kunt in crisissituaties alert, zorgvuldig en proactief handelen.
 • Je staat je mannetje als het gaat om het voorzitten van een communicatiewerkgroep en als lid in de projectgroep van een energieproject. Je hebt een goed gevoel voor politieke verhoudingen en belangen.
 • Je bent bereid om ook buiten kantooruren en op locaties door het gehele land te werken, bijvoorbeeld als eerste aanspreekpunt voor de lokale media tijdens een informatieavond

Standplaats

Den Haag

Over de sollicitatieprocedure

Wil je reageren op deze vacature? Dat kan door een e-mail te sturen naar info@partners-in-communicatie.nl. Graag ontvangen wij jouw reactie uiterlijk voorzien van een actueel CV en een motivatie waarin jij jouw meest relevante ervaring onderbouwt.