Medior Communicatieadviseur bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport agentschap College ter beoordeling van Geneesmiddelen

Medior Communicatieadviseur bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport agentschap College ter beoordeling van Geneesmiddelen

geplaatst in: Ingevulde vacature | 0
Functie: Medior Communicatieadviseur CBG
Opdrachtgever: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Standplaats: : Utrecht
Startdatum: 11 februari 2019
Einddatum: ca. 11 augustus 2019
Uren: 32 uur per week

Achtergrondinformatie

  Opdrachtgever Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) beoordeelt of de kwaliteit, werkzaamheid en veiligheid van een geneesmiddel voldoende is om het te registreren voor de behandeling van een aandoening bij mens of dier. Ook na registratie van een geneesmiddel bewaakt het CBG de werkzaamheid, risico’s en kwaliteit van geneesmiddelen. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de mens. Nederland doet dit niet alleen, maar in samenwerking met andere landen binnen de Europese Unie (EU). Bij de toelating en bewaking van geneesmiddelen en voedingsmiddelen, neemt het CBG in de EU een vooraanstaande positie in. De kennis en expertise over een goed en veilig gebruik van geneesmiddelen en voedingsmiddelen, die op deze wijze wordt opgebouwd, wil het CBG breed uitdragen binnen de Nederlandse samenleving. Daarom kiest het CBG voor een organisatie die op zo veel mogelijk fronten communiceert met de buitenwereld. Ditgebeurt door een intensieve samenwerking met universiteiten, ziekenhuizen en onderzoekscentra en in overleg met organisaties van beroepsgroepen en patiëntenorganisaties.Het CBG is gehuisvest in Utrecht en heeft ruim 380 medewerkers. Veel daarvan hebben eenmedische of farmacologische achtergrond. Het aCBG is onderdeel van het ministerie vanVolksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het coördineert en ondersteunt ambtelijk de taken van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Het agentschap bereidt de besluiten van het college voor en voert deze uit. Het college wordt conform de geneesmiddelenwet benoemd door de minister van VWS en bestaat uit artsen, apothekers en andere wetenschappers.

Taken

  In verband met tijdelijk capaciteitstekort (door o.a. zwangerschapsverlof) wordt er een medior communicatieadviseur gezocht. De werkzaamheden van de medior communicatie-adviseur zijn:
 • persvoorlichting;
 • advisering op issues / dossiers;
 • redactionele werkzaamheden;
 • projectleiding kleine multimediale campagnes en acties.
  Je wordt ingezet op eigen projecten en dossiers en als samenwerkingspartner opprojecten/dossiers van andere communicatieadviseurs.

Functie-eisen

 • Je hebt ervaring als communicatieadviseur bij de Rijksoverheid met geneesmiddelendossiers en/ of gezondheidszorg.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met woordvoering.
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring van/met social media.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met projectmatig werken.
 • Je hebt uitstekende schrijfvaardigheden

Standplaats

Den Haag

De sollicitatieprocedure

Wil je reageren op deze vacature? Dat kan door een e-mail te sturen naar info@partners-in-communicatie.nl. Graag ontvangen wij jouw reactie uiterlijk 25 januari 10:00 uur voorzien van een actueel CV en een motivatie waarin jij jouw meest relevante ervaring onderbouwt.