Media- en omgevingsanalist bij een Overheidsorganisatie

Media- en omgevingsanalist bij een Overheidsorganisatie

geplaatst in: Vacatures | 0

Functieomschrijving

Functie: Media- en omgevingsanalist
Opdrachtgever: Overheidsorganisatie
Standplaats: Den Haag
Startdatum: z.s.m.
Looptijd: 4 maanden
Uren: 32 uur per week

Wat vragen wij?

Als ervaren media-analist heb je vanzelfsprekend een neus voor nieuws en weet je de weg op online nieuwsmedia en op social media meer dan goed te vinden. Je weet wat belangrijk is of gaat worden en waarover jouw collega’s geïnformeerd moeten worden. Je bent analytisch sterk en kunt een vraag van opdrachtgevers goed vertalen in een impactvolle analyse Je kunt je bevindingen goed presenteren, ook als dit onder tijdsdruk moet gebeuren. Je hebt geen negen tot vijf mentaliteit en vindt het daarom geen probleem om buiten kantooruren online en social media te monitoren en dit te verwerken tot een analyse. Je hebt kennis van politieke en bestuurlijke verhoudingen. Met jouw visie op, ideeën over én initiatieven ten aanzien van de professionalisering van online mediamonitoring, speel je een rol van betekenis in de verdere ontwikkeling van onze monitorings- en analysefunctie.

Werkzaamheden

In jouw rol van media-analist maak je deel uit van de afdeling Communicatieadvies en Omgevingskennis van de directie Communicatie. Je adviseert bewindspersonen, ambtelijke top en beleidsafdelingen over wat er leeft en speelt bij de verschillende doelgroepen en media. Dit doe je door (online) nieuwsmedia en social media te monitoren op signalen en trends die relevant zijn voor het departement. Je analyseert met behulp van verschillende tools wat er speelt op online- en social media en verschillende offline bronnen, zoals radio, tv en geprinte media (zoals kranten en tijdschriften). Je let hierbij op content die tot commotie leidt en daarmee mogelijk impact heeft op de ontwikkeling van ons beleid. Je levert issue-analyses op naar aanleiding van actuele nieuwsontwikkelingen en maakt periodieke analyses over de wijze waarop de beleidsprioriteiten op draagvlak kunnen rekenen bij mensen en organisaties voor wie wij beleid ontwikkelen en bij media. Op die manier kan het ministerie bij de agendering, uitwerking en implementatie van beleid, rekening houden met verschillende invalshoeken en perspectieven in de samenleving.

Samen met jouw collega’s vul je dagelijks de organisatie nieuwsapp. Ruim 1000 collega’s van het departement maken dagelijks gebruik van deze nieuwsvoorziening.

Je werkt daarnaast regelmatig vanuit de online redactie. Een werkomgeving waarin verschillende contentmakers, redacteuren, online adviseurs, woordvoerders en analisten intensief samenwerken. Als analist neem je deel aan de crisiscommunicatiestructuur en verricht je piketdiensten.

Wat bieden we?

  • Een afwisselende baan bij een dynamische organisatie met een informele, collegiale en professionele werksfeer
  • Een gevarieerd team met leuke collega’s en gratis duiding van de actualiteit door jou en je collega’s
  • Veel ruimte voor ambitie en experiment
  • Een directie waar we het belangrijk vinden dat onze medewerkers kennis hebben van de laatste (technische) trends en ontwikkelingen in hun vakgebied en aan hun eigen (vak)ontwikkeling blijven werken

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau met een focus op Communicatie, Data analyse of Marketing
  • Je bent analytisch sterk aangelegd en vaardig met (analyseren van) data.
  • Je hebt ervaring met monitoring en analyse, waaronder het maken van issue-analyses en ervaring met het gebruik van analysetools zoals Coosto en Obi4Wan.
  • Je hebt ervaring met het verwerken en rapporteren van (Googke) analytics van online en social media kanalen is een pré
  • Je hebt inzicht in politiek-bestuurlijke, ambtelijke en maatschappelijke processen en verhoudingen

Standplaats

Den Haag

Over de sollicitatieprocedure

Wil je reageren op deze vacature? Dat kan door een e-mail te sturen naar info@partners-in-communicatie.nl. Graag ontvangen wij jouw reactie uiterlijk voorzien van een actueel CV en een motivatie waarin jij jouw meest relevante ervaring onderbouwt.