Communicatiemedewerker – Haarlem

geplaatst in: Vacatures | 0

Provincie Noord-Holland is op zoek naar een communicatiemedewerker sociale media. Wil jij hier jouw steentje aan bij dragen? Dan horen wij graag van je!

Organisatie

De vraag naar de inzet van sociale media bij de provincie Noord-Holland neemt toe. Daarom zijn ze op zoek naar een tijdelijke communicatiemedewerker sociale media. In deze rol zal je vooral praktisch aan de slag gaan met de inzet van sociale media voor bestuurscommunicatie en inwonersparticipatie. Je werkt hierbij nauw samen met de adviseur sociale media van de provincie en verschillende woordvoerders en communicatieadviseur..

Functie

Voor de helft van de tijd word je ingezet voor het vergroten van de zichtbaarheid van de provincie op sociale media. De andere helft van de tijd besteed je aan het informeren en betrekken van de inwoners bij de Regionale Energie strategieën (RES) op sociale media. De provincie wil graag de zichtbaarheid op de sociale media vergroten. Samen met de woordvoerders en de adviseur sociale media adviseer je hierover en ga je actief aan de slag. Je gaat bijvoorbeeld zelf mee naar bijeenkomsten om op de verschillende sociale mediakanalen verslag te doen over de activiteiten van de provincie en zo het gesprek aan te gaan met de inwoners van de provincie Noord-Holland. Voor de RES zal een campagne worden gestart. Tijdens deze campagne beheer jij de verschillende sociale mediakanalen (denk aan Facebook, LinkedIn en Twitter) en plaats je hierop berichten en doe je actief aan community management.

Functie-eisen

  • Je bent enthousiast over sociale media en kunt dat ook overbrengen op anderen;
  • Je bent een goede adviseur, met gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen;
  • Je hebt creatieve ideeën over het maken en plaatsen van content en je vindt het leuk om dit zelf uit te voeren;
  • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau;
  • Je hebt ervaring met het inzetten van sociale media en advisering daarover;
  • Je hebt praktische kennis om zelf met je smartphone foto’s en korte filmpjes te maken die geschikt zijn voor de sociale mediakanalen.

Aanbod

De opdracht start rond 15 februari t/m 1 oktober 2021 voor 36 uur per week, met een optie tot verlenging.

Sollicitatie

Enthousiast geworden en wil jij graag in aanmerking komen voor deze mooie opdracht? Voldoe je aan de eisen en wensen? Stuur je cv met motivatie naar vacatures@partners-in-communicatie.nl. Je kunt reageren tot 22 januari 09.00 uur.