Communicatieadviseur – Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming

Communicatieadviseur – Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming

geplaatst in: Ingevulde vacature | 0

Functie: Communicatieadviseur
Opdrachtgever: Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) – Ministerie van Veiligheid en Justitie
Omvang:  Gemiddeld 5 uur per week (Dit kan verschillen, soms 20 uur en dan weer enkele weken niets)
Startdatum: Zo spoedig mogelijk na gunning
Einddatum: 31 december 2018
Standplaats: Den Haag

Achtergrondinformatie

De Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) ziet door advies en rechtspraak toe op een humane en rechtvaardige toepassing van sancties en jeugdbeschermingsmaatregelen. De RSJ streeft naar naleving van de fundamentele rechten van degenen die in het kader van sancties en jeugdbeschermingsmaatregelen aan de zorg van de overheid zijn toevertrouwd. De beginselen van goede bejegening vormen daarbij een leidraad. De RSJ houdt daarnaast rekening met de belangen van de slachtoffers en de veiligheid van de samenleving. De RSJ heeft als wettelijke taken rechtspraak en advisering. Hoewel gescheiden in uitvoering, is er sprake van gemeenschappelijke uitgangpunten.

Functieomschrijving

De werkzaamheden van de communicatieadviseur bij RSJ bestaat uit:

  • Het mede opstellen van een discussienota voor het bestuur van de RSJ over de doelstellingen van de communicatie in het licht van de taken van de Raad;
  • Communicatieadvies inzake adviestrajecten en bij het werk van de Raad in het algemeen;
  • Op ad hoc basis adviseren inzake publiciteit/communicatie met betrekking tot uitspraken rechtspraak;
  • Op ad hoc basis adviseren inzake publiciteit /communicatie met betrekking tot het RSJ-congres.

Functie-eisen

  • Een ervaren strategische media/publiciteitsadviseur met een groot netwerk in de mediawereld en in politiek Den Haag;
  • Iemand die snel kan schakelen met journalisten en die tegelijkertijd onze woordvoerders kan begeleiden en ondersteunen bij media-optredens;
  • Hij/zij moet echt een “dedicated extern adviseur” zijn, die weet wat de missie van de RSJ is en van daaruit kan handelen. Die zo nodig ook het bestuur kan adviseren over communicatie- en publiciteitszaken. Media-aandacht is voor een groot deel te plannen, maar soms komt media-aandacht onverwacht over ons heen en moet het bestuur geadviseerd worden hoe hiermee om te gaan.

Reageren op de vacature

Reageren op de vacature of kan via info@partners-in-communicatie.nl. Graag ontvangen wij jouw reactie uiterlijk zaterdag 9 december 2017 voorzien van een actueel CV en een motivatie waarin jij jouw meest relevante ervaring onderbouwt. Ook voor meer informatie kun je mailen naar bovenstaand adres.