Communicatieadviseur Programma Gehandicaptenzorg

Communicatieadviseur Programma Gehandicaptenzorg

geplaatst in: Ingevulde vacature | 0
Functie: Communicatieadviseur programma Gehandicaptenzorg
Opdrachtgever: Voor een overheidsorganisatie in Den Haag
Standplaats: Den Haag
Startdatum: 1 november 2018
Einddatum: 31 mei 2019
Uren: 36 uur per week

Achtergrondinformatie

  De directie Communicatie (DCo) is verantwoordelijk voor alle in- en externe communicatie van het kerndepartement van VWS. De pers te woord staan, een toespraak voor de minister of staatssecretaris schrijven, externe presentaties voorbereiden, communicatiestrategieën uitstippelen, campagnes bedenken en uitvoeren, vragen van burgers beantwoorden, het gericht inzetten van social media platforms, video’s en animaties bedenken en uitvoeren, (web)teksten schrijven voor de interne communicatie: DCo verricht de meest uiteenlopende taken.
  Open communicatie is absoluut noodzakelijk voor een goed begrip van het beleid van het ministerie. Onze doelgroep bestaat uit 17 miljoen Nederlanders. Ontwikkelingen in de zorg, ethiek en crisisbeheersing: het zijn enkele voorbeelden van wat er dagelijks speelt in het nieuws.
  De DCo medewerkers zien het als hun taak om relevante informatie zo goed en duidelijk mogelijk voor het voetlicht te brengen. Het zijn allemaal specialisten, die vanuit verschillende clusters op integrale wijze het totale communicatieveld behandelen.

Functieomschrijving

  Publieke aanbestedingen van gemeenten bij overheidsopdrachten in het sociale domein kunnen bijdragen aan goede en betaalbare ondersteuning en kansen bieden voor nieuwe toetreders en innovatieve vormen van ondersteuning. In de praktijk echter kan de ratio van het aanbestedingsrecht, gericht op brede toegang, transparantie en concurrentie, op een aantal fronten botsen met de ratio van jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning in het sociaal domein, gericht op lokaal maatwerk waarin continuïteit, samenwerking en lange termijn-partnerschap tussen gemeenten en aanbieders van belang zijn. De huidige wet- en regelgeving bevat ruimte om specifieke eisen te stellen aan hetgeen door een aanbieder geleverd moet worden.
  Gemeenten kunnen die ruimte beter benutten in hun aanbestedingen. Met gemeenten en aanbieders wil ik die betere benutting bewerkstelligen. Samen met hen wil ik daarvoor een aanpak hanteren die gericht is op de meest voorkomende knelpunten. De exacte inhoud van die aanpak zal in gezamenlijkheid worden bepaald. Daarin krijgen het praktisch ondersteunen van gemeenten en aanbieders, het ontwikkelen van standaarden en het stimuleren van innovatieve vormen van inkoop een plaats. De communicatieadviseur stippelt een strategie uit voor het bovenstaande pad.

Functie-eisen

 • Bij voorkeur heb je kennis en ervaring opgedaan met/in het zorgveld.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in de uitvoering van middelgrote tot grote communicatieprojecten.
 • Je komt optimaal tot recht bij het werken in teamverband.
 • Je bent 36 uur per week beschikbaar.
 • Je komt optimaal tot recht bij het werken in teamverband.

Competenties

 • Bestuurs- en Organisatiesensitiviteit
 • Netwerkvaardigheid en specifiek ervaring met interdepartementale processen
 • Schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
 • Stressbestendig
 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid

Standplaats

Den Haag

Over de sollicitatieprocedure

Wil je reageren op deze vacature? Dat kan door een e-mail te sturen naar info@partners-in-communicatie.nl. Graag ontvangen wij jouw reactie voorzien van een actueel CV en een motivatie waarin jij jouw meest relevante ervaring onderbouwt.

Deadline: 19 oktober 14:00 uur