Communicatieadviseur bij Overheidsorganisatie EZK

geplaatst in: Ingevulde vacature | 0

Functieomschrijving

Functie: Communicatieadviseur
Opdrachtgever: Overheidsorganisatie EZK
Standplaats: Den Haag
Startdatum: 1 december 2018
Einddatum: 31 mei 2019
Uren: 32-36 uur per week

Aanleiding van de opdracht

Na het historische besluit om de gaswinning te beëindigen zal het Nationaal Programma Groningen ervoor zorgen dat Groningen een gebied blijft waar het fijn is om te wonen en te werken. In de komende maanden zullen de overheden samen met burgers, bedrijven en organisaties in de regio met concrete projecten verder invulling geven aan het toekomstperspectief voor Groningen. Daarnaast is er de uitvoering van het omlaag brengen van de gaswinning, het bouwen van een stikstoffabriek, de afhandeling van schademeldingen en het versterken van huizen. Dat betekent dat er ook een grote, veelzijdige communicatieopgave is.

Organisatieomschrijving

Hoe maken we in Nederland de overstap van energie uit olie, kolen en gas naar duurzame bronnen als zon, wind en aardwarmte? Het kabinet heeft grote ambities om klimaatverandering tegen te gaan en de steun van het publiek is daarbij onontbeerlijk. Als communicatiemedewerker klimaat en energie ben je in staat om te werken met korte en snel opeenvolgende deadlines in een complexe omgeving waar veel verschillende belangen een rol spelen.

Omschrijving werkzaamheden

In deze functie ondersteun je de communicatieadviseur en denk je mee over innovatieve online projecten. Je draagt bij aan heldere communicatie over het stoppen van de gaswinning in Groningen en de energietransitie. We zoeken een gedreven, pro-actieve doener die jong van geest en flexibel inzetbaar is. De functie is bedoeld oor iemand die bereid is werkzaamheden te verrichten onder coördinatie van een communicatieadviseur schaal 12.

Werkzaamheden

  • Verzorgt en onderhoudt de informatie op internet en intranet, zoals de Q&A’s op de website rijksoverheid.nl;
  • Houdt een communicatiekalender bij en bewaakt de voortgang van communicatieproducten op deze kalender;
  • Monitort het nieuws en is in staat daarbij op te merken wat relevante ontwikkelingen zijn voor effectieve communicatie en relatiemanagement;
  • Ontwikkelt concepten voor publieksvoorlichtingsproducten, zoals infographics en video’s en stemt de inhoud ervan af met de beleidsafdelingen;
  • Bereidt ambtelijke overleggen over communicatie voor. Hiervoor haal je alle informatie op bij beleidsdirecties die nodig is om te anticiperen op goede communicatieproducten.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding communicatie of een vergelijkbare studie;
  • Je bent resultaatgericht en kunt goed plannen en organiseren;
  • Je toont initiatief en kunt goed samenwerken. Je ziet wat er dagelijks nodig is en acteert pro-actief en service-gericht;
  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke, maatschappelijke en politieke verhoudingen;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en bent communicatief sterk, zowel schriftelijk, in beeld als mondeling.

Standplaats

Den Haag

Over de sollicitatieprocedure

Wil je reageren op deze vacature? Dat kan door een e-mail te sturen naar info@partners-in-communicatie.nl. Graag ontvangen wij jouw reactie uiterlijk 18 november 23:59 voorzien van een actueel CV en een motivatie waarin jij jouw meest relevante ervaring onderbouwt.