Communicatieadviseur Bedrijfszorg bij Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

geplaatst in: Vacatures | 0

Functieomschrijving

Functie: Communicatieadviseur Bedrijfszorg
Opdrachtgever: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Standplaats: Den Haag
Startdatum: z.s.m.
Looptijd: 3 maanden
Uren: 12 uur per week

Opdrachtgever

Bedrijfszorg is een onderdeel van het ministerie van BZK en valt onder de organisatie Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR). Onder BZK zijn meerdere rijksbrede shared service organisaties ondergebracht voor o.a. ICT (SSC-ICT), Inkoop (HIS), Facilitair (FMH) en Personeel (EC O&P). Bedrijfszorg valt onder EC O&P en levert diensten aan bijna alle departementen op terrein van bedrijfsgeneeskundige zorg, bedrijfsmaatschappelijk werk, re-integratie-advies en arbo-advies. Deze diensten worden op locaties verspreid door heel Nederland aangeboden door ruim 200 medewerkers. De hoofdvestiging is in Den Haag.

Context opdracht

UBR is een dienstverlener die de Rijksoverheid helpt bij grote organisatieveranderingen, complexe ICT-trajecten en innovaties in de bedrijfsvoering. Daarnaast levert UBR specialistische diensten en producten. De afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in het optimaliseren en continu ontwikkelen van dienstverlening en het doelmatig en duurzaam robuust maken van onze organisatie. De groei en diversiteit in opdrachten, gecombineerd met ontwikkelen binnen en buiten de Rijksoverheid, vragen om het herijken van de koers van UBR.

Het huidige organisatieonderdeel EC O&P wordt in drie kwartieren ondergebracht: Organisatie, Personeel en Bedrijfszorg. Voor het kwartier Bedrijfszorg wordt gekeken naar toekomstscenario’s zowel binnen als buiten UBR. Een doorontwikkeling zoals deze, wordt gecommuniceerd onder de naam UBR Next en Bedrijfszorg Next, vraagt nogal wat van medewerkers, klanten en andere betrokkenen. Terwijl UBR werkt aan een nieuwe organisatie, blijft de winkel immers open. Gezamenlijke verantwoordelijkheid en goed samenwerken zijn hierbij essentieel. Duidelijkheid en een heldere communicatie zijn een noodzakelijke voorwaarde.

Opdracht/Functieomschrijving

Voor het kwartier Bedrijfszorg zijn we op zoek naar een communicatieadviseur voor onder andere de volgende taken:

 • Geven van communicatieadvies dat aansluit op het bestaande communicatieplan omtrent UBR Next
 • Schrijven voor een interne nieuwsbrief Bedrijfszorg en eventueel schrijven van artikelen voor UBR-nieuws op intranet
 • Ontwikkelen en uitvoeren van diverse communicatieactiviteiten voor en met medewerkers (naast nieuwsbrief, participatie-app en voor diverse bijeenkomsten, waaronder de Bedrijfszorg-dag in januari 2019)
 • Samenwerking met andere communicatiecollega’s inzake de UBR Next (voor zover relevant voor het kwartier Bedrijfszorg)

Functie-eisen

 • Je bent zelfstandig, pragmatisch en flexibel: begrijpt snel wat de bedoeling is en gaat ermee aan de slag
 • Je kan organiseren, verbinden en is resultaatgericht: weet welke stappen achtereenvolgens gezet moeten worden om tot een goed resultaat te komen
 • Je bent proactief en extravert
 • Je bent een slimme doener, primair geen strateeg. Er worden geen strategische plannen geschreven bij deze klus. De communicatiestrategie is en wordt bepaald door UBR communicatieteam en het kernteam Bedrijfszorg Next. Aan jou de taak snel te schakelen en snel aan te pakken om de wensen van collega’s van Bedrijfszorg zelfstandig om te zetten in aansprekende middelen en acties
 • Belangrijk: degene die we zoeken is creatief, kan goed schrijven, heeft een vooruitziende blik en weet hoe middels goede communicatie de boodschap overbrengt en hoe je medewerkers betrekt bij deze transitie. Het organisatieonderdeel Bedrijfszorg bevindt zich immers in een doorontwikkeling
 • Je hebt ervaring met communicatie bij verandertrajecten binnen de Rijksoverheid
 • Je beschikt over een HBO diploma, in de richting van communicatie
 • Je bent beschikbaar voor de gevraagde aantal uren, gedurende de gevraagde periode.
 • Je beschikt over (basis)kennis van de rijksbrede communicatie.
 • Je hebt aantoonbare en relevante ervaring (minimaal 5 jaar) met de producten en diensten zoals beschreven in de opdrachtomschrijving (zowel binnen het Rijk of binnen het bedrijfsleven).
 • Je hebt ervaring met (het inzetten/uitvoeren) van verandercommunicatie.

Standplaats

Den Haag

Over de sollicitatieprocedure

Wil je reageren op deze vacature? Dat kan door een e-mail te sturen naar info@partners-in-communicatie.nl. Graag ontvangen wij jouw reactie uiterlijk voorzien van een actueel CV en een motivatie waarin jij jouw meest relevante ervaring onderbouwt.