Campagnemanager Ministerie van Algemene Zaken; Dienst Publiek en Communicatie

geplaatst in: Vacatures | 0

Functieomschrijving

Functie: Campagnemanager
Opdrachtgever: Ministerie van Algemene Zaken; Dienst Publiek en Communicatie
Standplaats: Den Haag
Startdatum: vanaf half maart
Einddatum: 6 maanden na start
Uren: 32 uur per week

Dienst Publiek en Communicatie (DPC)

  Dienst Publiek en Communicatie (DPC) is een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Algemene Zaken die binnen de Rijksoverheid gemeenschappelijke diensten levert op het gebied van overheidscommunicatie. DPC ondersteunt de Rijksoverheid bij het verbeteren van de communicatie met publiek en professionals. Bij DPC werken ongeveer 150 mensen. DPC’ers – van media-adviseurs, campagnemanagers tot kennisadviseurs, onderzoekers en publieksvoorlichters – zijn experts in het vakgebied. Zij signaleren wat er speelt in het communicatievak, vertalen dit naar toepassing binnen de Rijksoverheid en houden afnemers en uitvoerders scherp. Andersom hebben zij een goed beeld van de ontwikkelingen en behoeften binnen de Rijksoverheid, en kunnen vanuit deze rijksbrede blik werken aan kwaliteit van dienstverlening door de markt, efficiency (schaalvoordelen door bijvoorbeeld raamcontracten en gemeenschappelijke inkoop) en effectiviteit (rijksbrede regie). DPC is een open, informele en resultaatgerichte organisatie, met korte lijnen. Samenwerking staat hoog in het vaandel. DPC-ers zijn slimme doeners.

Het cluster Campagnemanagement

  De campagnemanager maakt onderdeel uit van het cluster Campagnemanagement. De afdeling voert met name campagnes met zendtijd van de Rijksoverheid, zoals bijvoorbeeld NIX18, BOB en Orgaandonatie. De campagnemanagers begeleiden daarbij het hele campagnetraject van eerste planvorming op basis van beleid tot de uiteindelijke evaluatie. De campagnemanagers adviseren ministeries over de campagnestrategie en begeleiden de productie van online promotie, radio- en tv-commercials, websites, enzovoort. De campagnemanager is hierbij opdrachtgever van het reclame- en mediabureau. Het cluster bestaat uit 13 fte, met een coördinator, senior adviseurs, contractmanagers en campagnemanagers.

Aanleiding opdracht

DPC is voor de afdeling Campagnemanagement met spoed op zoek naar een tijdelijke campagnemanager die zelfstandig, maar wel in teamverband (met senior en junior campagneadviseur en diverse specialisten) campagnes begeleidt.

Omschrijving werkzaamheden

  Campagnemanagement betekent concreet de aansturing van leveranciers als reclame- en mediabureaus. De campagnemanager is verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van het proces en de relatie met alle betrokkenen. Naast projectmanagement en financieel beheer schrijf je briefings en adviseer je de departementale opdrachtgever over bijvoorbeeld media- en middeleninzet en conceptontwikkeling. Daarbij ben je aanspreekpunt voor zowel de departementale opdrachtgever als voor de reclame- en mediabureaus die betrokken zijn bij de uitvoering van de campagnes. Je werkt nauw samen met campagnemanagers van het cluster. Ook werk je samen met adviseurs van de andere clusters op het gebied van onderzoek, media-inkoop, beeld en online middelen.

Functie-eisen

 • Minimaal vijf jaar ervaring als manager van complexe campagnes
 • Recente ervaring aansturing bureaus
 • Kennis van communicatie en campagnes
 • Pré: ervaring overheidscampagnes
 • Mate van zelfstandigheid (direct inzetbaar)
 • Gericht op samenwerking en relatie
 • Resultaatgericht
 • Overtuigingskracht

Competenties

 • Zelfstandig opererend en meteen inzetbaar als volwaardig campagnemanager.
 • Gericht op samenwerking en relatie.
 • Resultaatgericht.
 • Beschikt over overtuigingskracht.
 • Heeft actuele kennis van communicatie en campagnes, zowel van online als van de meer traditionele middelen als televisie- en radiocommercials.
 • Heeft minimaal vijf jaar ervaring als projectmanager van (complexe) publiekscommunicatietrajecten.
 • Heeft recente ervaring met de aansturing van (een) reclame- en mediabureau(s).
 • Ervaring met overheidscampagnes is een pre.

Standplaats

Den Haag

Over de sollicitatieprocedure

Enthousiast geworden en wil jij graag in aanmerking komen voor deze mooie opdracht? Voldoe je aan de eisen en wensen?
Bel ons dan op 070-2390232 of stuur je cv met motivatie voor deze vacature naar vacatures@communicatiemensen.nuReageren kan tot 7 maart 2019 13:00 uur