Allround communicatieadviseur

Allround communicatieadviseur

geplaatst in: Ingevulde vacature | 0

Functieomschrijving

Functie: Allround communicatieadviseur
Opdrachtgever: Ministerie Justitie en Veiligheid
Standplaats: Den Haag
Startdatum: 01-08-2018
Looptijd: t/m 01-12-2018
Uren: 32 tot 36 uur per week

Jouw rol

Voor het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn wij opzoek naar een allround communicatieadviseur. Het betreft een interim functie, waarbij collega’s ervaren dat zij goede ondersteuning en hulp vanuit het cluster communicatie krijgen en waarbij het communicatietraject Justis in Beweging tot actie komt.

Organisatie

De screeningsautoriteit Justis valt onder het ministerie van Veiligheid en Justitie. Justis werkt aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving door het screenen van personen en organisaties. Justis heeft toegang tot exclusieve bronnen, analyseert informatie uit deze bronnen en vormt zich een oordeel over de integriteit van personen en organisaties. Op basis van deze oordeelsvorming geeft Justis verklaringen, vergunningen, adviezen en risicomeldingen af. Justis adviseert organisaties over de inzet van zijn producten en laat daarbij ruimte voor maatwerk.

  Bekende producten van Justis zijn de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en het Bibob-advies. Tot de taakgebieden van Justis behoren ook het toezicht op rechtspersonen, naamswijzigingen, de afhandeling van gratieverzoeken, het verlenen van vergunningen voor particuliere beveiliging, wapenbezit en buitengewone opsporingsambtenaren. Bij Justis werken 250 mensen.
  De afdeling Strategie, Innovatie en Organisatie (SIO) is één van de bedrijfsvoeringsafdelingen van Justis. De afdeling verkent de omgeving, voert analyses uit en zorgt voor een vakinhoudelijke advisering over de strategische positionering van en thema’s binnen Justis. SIO werkt daarbij samen met de verschillende afdelingen binnen Justis en faciliteert bij vernieuwings- en verbetervoorstellen. SIO adviseert het management van de afdelingen en de directie. SIO heeft vier expertisegebieden/clusters:
 • Strategie
 • Corporate communicatie
 • Kwaliteit
 • Personeel, Organisatie en Integriteit.
  Het cluster Corporate Communicatie bestaat uit:
 • een senior-communicatieadviseur
 • twee communicatiemedewerkers.
  Het communicatiecluster is dus een klein team en dat betekent in de praktijk dat iedere communicatiemedewerker zelfstandig en in goede afstemming en samenwerking met de collega’s opereert.

Omschrijving werkzaamheden

 • Je bent adviserend én uitvoerend op uiteenlopende online & offline communicatieactiviteiten van Justis.
 • Je werkt mee aan activiteiten betreffende de nieuwe visie en communicatiestrategie van Justis.
 • Je hebt oog voor nieuws, zowel intern voor Justis-collega’s als extern voor de omgeving van Justis als screeningsexpert en deelt nieuws in- en extern.
 • Je werkt graag samen vanuit een klein communicatieteam en ondersteunt collega’s uit verschillende disciplines en afdelingen bij de ontwikkeling van communicatieactiviteiten en -middelen. Je adviseert, vraagt door, komt met ideeën over hoe het beter kan en weet deze om te zetten in vernieuwing met het juiste effect.
 • Tevens denk je mee over de manier waarop communicatie binnen Justis, qua advisering en uitvoering, het beste kan worden vormgegeven.
  Specifiek ligt er een taak voor wat betreft de uitvoering van een communicatieplan ‘Justis in Beweging’. Binnen Justis lopen veel organisatieontwikkeltrajecten. Er ligt een communicatieplan om verder te ontwikkelen en uit te voeren. Daarvoor interview je medewerkers, schrijf je artikelen, organiseer je activiteiten en bedenk je thema’s en acties om zo de beweging gaande te houden.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als communicatie-adviseur binnen en/of buiten de overheid. Je hebt affiniteit met het werkterrein van Justis, zijn doelgroepen en de relevante politiek-maatschappelijke ontwikkelingen.
 • Je beschikt over organisatie-sensitiviteit en gevoel voor de context waarin Justis werkt.
 • Binnen Justis zijn eigenaarschap en klantgerichtheid belangrijke principes. Je neemt je verantwoordelijkheid, werkt zelfstandig en servicegericht.
 • Je beschikt over uitstekende eindredactionele vaardigheden en een zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Je legt makkelijk contact met collega’s die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen.
 • Je kunt makkelijk overweg met CMS-systemen (bij Justis met name Tridion) en social media.
 • Je hebt een afgeronde opleiding Communicatie op minimaal HBO-niveau.

  Standplaats

  Den Haag

   

  Over de sollicitatieprocedure

  Wil je reageren op deze vacature? Dat kan door een e-mail te sturen naar info@partners-in-communicatie.nl. Graag ontvangen wij jouw reactie voorzien van een actueel CV en een motivatie waarin jij jouw meest relevante ervaring onderbouwt.