Senior Communicatieadviseur Hoger Onderwijs en Wetenschap bij Ministerie OCW

geplaatst in: Ingevulde vacature | 0

Functieomschrijving

Functie: Senior Communicatieadviseur Hoger Onderwijs en Wetenschap
Opdrachtgever: Ministerie OCW
Standplaats: Den Haag
Startdatum: per direct
Looptijd: 4 maanden
Uren: 36 uur per week

Omschrijving werkzaamheden

Binnen het team Communicatieadvies zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor de portefeuille hoger onderwijs en wetenschap, die als geen ander weet via effectieve communicatie studenten en studentenorganisaties, docenten, wetenschappers, en bestuurders bij de ontwikkeling van ons hoger onderwijs- en wetenschapsbeleid te betrekken.

Een Communicatieadviseur hoger onderwijs en wetenschap die actuele en soms ingewikkelde beleidstrajecten weet te vertalen naar een communicatief aansprekende aanpak Efficiënt kan samenwerken met beleidsmedewerkers en communicatiecollega’s op politiek-bestuurlijk gevoelige thema’s. Een ambitieuze en ervaren communicatieadviseur met creativiteit en ijzersterke adviesvaardigheden.

Organisatieomschrijving

De Afdeling Communicatieadvies & Omgevingskennis (COM/C&O) is verantwoordelijk voor de continue monitoring van het voor OCW relevante omgevingsbeeld. Op basis daarvan geven zij strategische communicatieadviezen over de inzet van communicatie bij beleidsprocessen. De afdeling bestaat uit communicatieadviseurs, social mediaspecialisten, omgevingsanalisten, onderzoekers en redacteuren. Er werken ongeveer 25 personen.

De afdeling C&O maakt onderdeel uit van de directie Communicatie waar ongeveer 45 personen werken. Je werkt nauw samen met woordvoerders, speechschrijvers en protocoladviseurs.

Functie-eisen

  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie bij een departement;
  • Overtuigend adviseur die ook mouwen kan opstropen;
  • Ervaring met het opzetten van (online) campagnes
  • Antenne voor ontwikkelingen binnen de samenleving, media en politiek en een groot inlevingsvermogen;
  • Goed organiseren, bent resultaatgericht en schrikt niet van deadlines

Standplaats

Den Haag

Over de sollicitatieprocedure

Wil je reageren op deze vacature? Dat kan door een e-mail te sturen naar info@partners-in-communicatie.nl. Graag ontvangen wij jouw reactie uiterlijk woensdag 14 november 2018 voorzien van een actueel CV en een motivatie waarin jij jouw meest relevante ervaring onderbouwt.